It is currently Thu Oct 23, 2025 5:52 am

Reply to topic  [ 1 post ] 
 Kostas CHOUMIS 1936-1940 
Author Message

Name: Kostas Choumis or Constantin Humis
Nickname: "Costica"

Image

Country: :GRE: Greece / :ROM: Romania
Club: Ethnikos Piraeus F.C. 1933-1936, Venus București 1936-1946
Position: *WF, SS (Optional CF)
Side: RF/BS

Height: ??? cm
Weight: ?? kg

Attack: 84
Defence: 33
Balance: 79
Stamina: 79
Top Speed: 84
Acceleration: 86
Response: 80
Agility: 83
Dribble Accuracy: 85
Dribble Speed: 83
Short Pass Accuracy: 77
Short Pass Speed: 72
Long Pass Accuracy: 76
Long Pass Speed: 70
Shot Accuracy: 82
Shot Power: 84
Shot Technique: 83
Free Kick Accuracy: 69
Curling: 67
Header: 84
Jump: 81
Technique: 84
Aggression: 85
Mentality: 76
Goalkeeper Skills: 50
Team Work: 72

Injury Tolerance: B
Condition: 5
Weak Foot Accuracy: 5
Weak Foot Frequency: 5
Consistency: 6
Growth type: Early/Lasting

CARDS:
S01 - Reaction
S14 - Speed Merchant
P07 - Mazing Run
P12 - Incisive Run

SPECIAL ABILITIES: Dribbling - Reaction - Scoring

Attack/Defence Awareness Card: Attack Minded

Info:

He was born in Piraeus. He began his career with AEF Neapoli Piraeus and then moved to Ethnikos Piraeus, where he played from 1933 to 1936. In August 1936, he left Greece for Romania, becoming the first international signing of a Greek footballer. He played for Venus Bucharest, which donated 1,000,000 drachmas, a huge sum for the time, and had a great career in their jersey, winning three Romanian championships during the interwar period. He played football until 1950 for various Romanian teams.

He is considered, in both Greece and Romania, one of the best strikers of the 1930s.

Spoiler: show
- În 1936, Humis Constantin a fost achiziţionat de echipa bucureşteană „Venus”, iar în luna august a aceluiaşi an apare în echipa „negrilor”, în partida cu „Telefoane” Bucureşti producând o adevărată senzaţie prin jocul său plin de fantezie, frumuseţea voleurilor şi eficienţa loviturilor de cap. Cu formaţia „Venus” Bucureşti a câştigat de 3 ori tricoul de campion naţional (în 1937, 1939 şi 1940).

În Divizia “A” , Humis Constantin a avut 102 prezenţe şi a înscris 80 de goluri. A evoluat de 2 ori în atacul primei noastre reprezentative, ambele meciuri fiind împotriva Slovaciei.

- Atacant cu cifre foarte bune, Kostas Choumis devenise rapid vedeta naţionalei Greciei. Chiar dacă marca pe bandă rulantă, presa din ţara natală nu-l ierta din cauza individualităţilor. „Suferă de psihoza şutului. Poate să scape de acest defect?”, scriau jurnaliştii greci în 1935.

- διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της προπολεμικής περιόδου. Ήταν ευκίνητος και επινοητικός, είχε δυνατά ευθύβολα σουτ και εκπληκτική κεφαλιά, ήταν ταχύς και καλός ντριμπλέρ.

Spoiler: show
Quote:
– Nu ți-e frică niciodată de adversari?
– Frică? Este un sentiment pe care nu-l am niciodată. În fața celui mai dur fundaș, intru cu aceiași forță. Mă feresc însă de lovituri căci adversarii au de multe ori o cruzime diabolică. Mă păzesc cu atenție căci știu că fiecare ar fi bucuros să-mi distrugă picioarele. Nu e omenește ceia ce fac mulți fundași dela noi.
– Care crezi că este cel mai bun fundaș?
– Cred că Buerger dela Ripensia. Lupt mereu împotriva lui. E foarte repede și nu mă cruță niciodată. Ca înaintași îmi place Ploeșteanu și Bodola.

Quote:
– Goalul este o chestie de noroc sau de știință?
– Cred că amândouă. Câte odată trag de îmi face impresia că mingea este în poartă. Când sunt mai sigur, lovește bara, portarul sau mai știu eu ce și ratez puncte sigure. Altădată lovesc mingea prost și totuși intră în goal. Cele mai multe puncte depind de parteneri. Dacă îmi dau mingi bune de tras, reiau totdeauna corect. Dela o vreme adversarii știu că trag bine la goal și mă păzesc sever. Când îmi dau seama că nu ajung să trag la poartă, pasez camarazilor, iar Ploeșteanu ca și Bodola trag la fel de bine.

Quote:
Image

Image

Image

Image

Sat Aug 16, 2025 9:54 pm
Profile
Reply to topic   [ 1 post ]